português | español | english | français |

logo

Cerca a la base de dades

Base de dades:
fons
Cercar:
PRODUCTES AGRARIS []
Referències trobades:
257   [Refinar la cerca]
Mostrant:
1 .. 20   en el format [Estàndard]
pàgina 1 de 13
anar a la pàgina                         


1 / 257
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
El Repte de l'alimentació. Entre la pagesia i l'agroindústria



En: Revista de Girona. Girona. Any 55, núm. 252 (gener-febrer 2009), p. 65-107 : il. (Dossier

Conté: Els sabors tradicionals dels productes de la terra / Elena Espiext ; Els productors agraris / Anna Roca ; Els productes de qualitat / Neus Monllor ; Els transgènics: aliments manipulats genèticament / Anna Roca ; La producció ecològica / Neus Monllor ; La indústria agroalimentària / Anna Roca ; La investigació i la transferència tecnològica / Neus Monllor ; La distribució agroalimentària / Anna Roca ; L'experiència de La Manduca / Engràcia Valls i Ribas ; El patrimoni genètic dels aliments / Emili Bassols Isamat ; El redescobriment dels aliments / Anna Roca ; El futur de l'alimentació / Anna Roca, Neus Monllor.


Matèries: Aliments ; Alimentació humana ; Costums alimentaris ; Productes agraris ; Tecnologia ; Indústria alimentària ; Agricultura ; Comerç
Àmbit:Girona, província ; Catalunya
Cronologia:[2009]
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/130317 [presentació]
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 257
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
L'Arròs de Pals, o la lluita per la denominació d'origen / text de: Moisès de Pablo ; fotos: Quim Giró
Pablo, Moisès de


En: Revista de Girona. Girona. Any 51, Núm. 230 (maig-juny 2005), p. 22-27 : il. (Reportatge


Matèries: Conreus ; Arròs ; Productes agraris ; Denominació d'origen
Àmbit:Pals
Cronologia:[2005]
Autors add.:Giró, Quim (Il·l.)
Accés: https://www.raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/95978
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Lleida; B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 257
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Passarel·la sobre el Riu Ter a Torroella de Montgrí [Fitxer informàtic] / Cristina Badenas Gibrat
Badenas Gibrat, Cristina


2024
Universitat de Vic, 2024
1 recurs electrònic
Treball final de grau.


Matèries: Desenvolupament sostenible ; Màrqueting ; Productes agraris
Àmbit:Torroella de Montgrí
Cronologia:[2024]
Accés: http://hdl.handle.net/10854/7773
Localització: Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 257
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
El Territori al plat : un documental on trobaràs sabors i aromes que no et deixaran indiferent [Enregistrament de vídeo] / un documental de Video Play Serveis i Vinagreta disseny i comunicació



La Bisbal d'Empordà : Vídeo Play Serveis, 2010
1 disc òptic (DVD) (ca 40 min ) : so, col. (Pal)

Documental sobre la relació entre el paisatge empordanès, els seus conreus i la gastronomia resultant.



Matèries: Costums alimentaris ; Productes agraris ; Receptes culinàries ; Documents audiovisuals
Àmbit:Baix Empordà
Cronologia:2010
Localització: B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Carles Rahola (Girona); B. Julià Cutillé (Llagostera); B. Popular (Palafrugell)


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 257
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Els Beneficis de l'avellana de Riudoms / Arnau Bes Pastor
Bes Pastor, Arnau


En: Lo Floc : revista del Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar. Riudoms. Any XLV, núm. 244 (abril-juny 2023), p. 50-53 (Agroecologia

Després de realitzar l'anàlisi nutricional de l'oli d'oliva verge extra en l'anterior article publicat el trimestre passat, aquesta vegada és el torn d'un dels altres aliments de producció local per excel·lència: l'avellana. L'avellana està classificada dintre del grup dels fruits secs, dins del qual hi podem trobar també ametlles, nous, festucs, cacauets, nous de Brasil, pinyons i castanyes, com a més destacats. Tots aquests aliments tenen diversos trets característics en comú, per això formen part del mateix grup alimentari, i és que en la seva composició natural -sense manipulació humana- conté menys d'un 50 per cent d'aigua, i la seva distribució de macronutrients (hidrats de carboni, proteïnes i greixos) és relativament semblant tot i que, aprofundint més, sí que trobem diferències destacables entre ells. Pel que fa a la producció, l'avellana de Riudoms està inclosa dins de la denominació d'origen protegida (DOP Avellana de Reus). Aquesta DOP està regulada per la Unió Europea i denota bàsicament unes característiques al producte particulars d'aquesta regió geogràfica i una qualitat excel·lent. Tot i això, la tendència els últims anys és d'una clara baixada en la producció.


Matèries: Aliments ; Fruita seca ; Productes agraris ; Avellaners
Àmbit:Riudoms
Cronologia:[2023]
Accés: https://raco.cat/index.php/LoFloc/article/view/423214
Localització: Biblioteca de Catalunya; Institut Ramon Muntaner; UAB: Sibhil·la; B. Pública de Tarragona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 257
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
L'Oli d'oliva verge extra / Arnau Bes Pastor
Bes Pastor, Arnau


En: Lo Floc : revista del Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar. Riudoms. Any XLV, núm. 243 (gener-març 2023), p. 46-47 : il. (Agroecologia

L'oli d'oliva és realment "or líquid"? Tots hem sentit afirmar-ho moltes vegades ja que tant Riudoms com municipis del nostre voltant en són grans productors i atès que forma part dels aliments típics de la famosa dieta mediterrània. Però... realment sabem quina és la seva composició nutricional detallada per poder afirmar amb coneixement de causa que vertaderament sí que és "or líquid"? O bé ho diem per dir alguna cosa o per creença popular? Així, doncs, en el present article us proposo descobrir amb profunditat i raonament científic les propietats nutricionals de l'oli d'oliva verge extra (OOVE). Certament, l'OOVE té propietats que el fan un aliment molt interessant i beneficiós.


Matèries: Aliments ; Oli d'oliva ; Productes agraris
Àmbit:Riudoms ; Baix Camp
Cronologia:[2023]
Accés: https://raco.cat/index.php/LoFloc/article/view/423200
Localització: Biblioteca de Catalunya; Institut Ramon Muntaner; UAB: Sibhil·la; B. Pública de Tarragona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 257
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
El Porc i la matança / Pitu Basart, coordinació



En: Gavarres. Cassà de la Selva, núm. 26 (tardor-hivern 2014), p. 36-79 : il. (Dossier

Conté: Un pam de cansalada / Pitu Basart ; Els porcs dels senyors / Elvis Mallorquí ; La mocadera de can Nadal / Sílvia Yxart ; La Roser Vilà, de can Batlle / Àngel Jiménez ; Els greixons d'en Rubirola / Pitu Basart ; Dos dies i mig a can Companyó / Joan Pinsach ; La Rosa Gasull, de Cuells / Joaquim Planas, Helena Pinsach ; Tornar a matar porc / Martí Cortadellas ; L'engreix a Solius / Albert López Tauler ; Del mas Rostei a can Corredor / Miquel Martín ; La matança a cal Mussol / Jordi Turró ; Ca l'Estrada, de la Tallada / Salvador Vega ; La llibreta del matador / Meritxell Daranas ; A l'excorxador / Jaume Badias ; Tot lligant botifarres / Teresa Bonal, Nuri Sàbat ; Riudellots, capital del porc / Elvis Mallorquí.



Matèries: Tradicions populars ; Bestiar porcí ; Productes agraris
Àmbit:Gavarres, serra de les
Cronologia:[2014]
Autors add.:Basart, Pitu (Dir.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; B. Sala de Lectura Miquel Pairolé (Quart); B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Ramon Bordas i Estragués (Castelló d'Empúries)


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 257
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Plats, platillos i cuina tradicional



En: Revista del Baix Empordà. Palamós, núm. 50 (setembre 2015), p. 3-74 : il. (El tema

Conté: El "mar i muntanya" és una aportació única, exclusiva i genial de la cuina del Baix Empordà : Entrevista amb el crític i historiador ; gastronòmic Jaume Fàbrega ; Reflexions digestives / Ricard Julià ; Josep Pla i la gastronomia. En defensa de la cuina honesta / Anna Aguiló i Miquel ; El menjar local, descrit en tres històries i dos funerals / Ramir Lacasa ; Les coquesses, anar a portar el dinar al camp i cuineres de fonda / Rosa M. Masana Ribas ; La truita de foneis i altres plats de l'àvia / Narcís Subirana ; Productes naturals de la pagesia de Calonge i Sant Antoni / Esther Loaisa Dalmau i Joan Molla Callís ; L'origen de les confitures en el món rural / Georgina Regàs ; La cuina de l'Empordà. Revisió d'una premonició / Martí Sabrià i Deulofeu ; Els àpats de barraca / Xavier Rocas ; L'origen de l'arròs a l'Empordà / Baltasar Parera i Coll ; Dolços, confits i tortells palamosins farcits d'història: segles XVI-XIX / Gabriel Martín Roig ; Idees de cuina de caça i bolets de la finca de Fitor a Les Gavarres / Joan Botey i Serra ; Reminiscències de la cuina a Santa Cristina d'Aro / Glòria Jara i Albertí ; Pa groc / Lluís Molinas ; L'Enriqueta de Can Ferriol, tot un referent de la cuina tradicional empordanesa / Lluís Molinas i Falgueras ; El santantonienc Artur Mundet, el rei del sidral / Albert Vilar Massó ; Sèpies, llobarros, gambes...!!! Quan la subhasta era cantada / Josep Grassot París.


Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Aliments ; Productes agraris ; Racionament
Àmbit:Baix Empordà
Cronologia:[2015]
Accés: https://revistabaixemporda.cat/hemeroteca/
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Popular (Palafrugell); B. Octavi Viader i Margarit (Sant Feliu de Guíxols); B. Mercè Rodoreda (Castell-Platja d'Aro); B. Pere Blasi (Torroella de Montgrí)


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 257
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
El Baix Empordà consolida una xarxa de mercats de productes ecològics / Josep Maria Bernils
Bernils i Mach, Josep Maria


En: Revista del Baix Empordà. Palamós, núm. 26 (setembre-desembre 2009), p. 91-94 : il. (Ecologia


Matèries: Mercats ; Agricultura biològica ; Comercialització ; Productes agraris
Àmbit:Gavarres, serra de les
Cronologia:[2009]
Accés: https://revistabaixemporda.cat/hemeroteca/
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Popular (Palafrugell); B. Octavi Viader i Margarit (Sant Feliu de Guíxols); B. Mercè Rodoreda (Castell-Platja d'Aro); B. Pere Blasi (Torroella de Montgrí)


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 257
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Una Marca, dues comarques / Josep Maria Bernils
Bernils i Mach, Josep Maria


En: Revista del Baix Empordà. Palamós, núm. 21 (juny-agost 2008), p. 96-98 : il. (DO Empordà


Matèries: Denominació d'origen ; Productes agraris ; Productes industrials
Àmbit:Alt Empordà ; Baix Empordà
Cronologia:[2008]
Accés: https://revistabaixemporda.cat/hemeroteca/
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Popular (Palafrugell); B. Octavi Viader i Margarit (Sant Feliu de Guíxols); B. Mercè Rodoreda (Castell-Platja d'Aro); B. Pere Blasi (Torroella de Montgrí)


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 257
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
L'Any 1698 des de Valls s'enviaren ametlles a Holanda / Daniel Ventura i Solé
Ventura i Solé, Daniel


En: Cultura. Valls. Segona època. Any L, Núm. 357 (gener 1977), p. 12


Matèries: Fonts documentals ; Comerç exterior ; Productes agraris ; Fruita seca
Àmbit:Valls ; Països Baixos
Cronologia:1698
Accés: https://xacpremsa.cultura.gencat.cat/pandora/viewer.vm?id=0000295042 [Exemplar complet]
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 257
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Les Polítiques de suport al sector agroalimentari a la Ribera d'Ebre / Núria Descàrrega Altadill
Descàrrega Altadill, Núria


En: Miscel·lània del Centre d'Estudis Comarcal de la Ribera d'Ebre. Flix, núm. 32 (2022) , p. 245-262 : il. (Desenvolupament econòmic
Resums en català, castellà i anglès.

L'objectiu principal de l'article és donar a conèixer el recorregut de les polítiques de suport al sector agroalimentari desenvolupades des de l'administració pública local a la Ribera d'Ebre fins avui dia i quines en són les principals línies de treball a curt termini. Per a la redacció de l'article s'han utilitzat diverses fonts documentals i dades estadístiques per transmetre una fotografia detallada de la situació del sector agroalimentari de la comarca i explicar el mètode de treball i les línies desenvolupades per donar suport a aquest sector. Com a principal resultat se'n pot destacar que des de l'administració pública local de la Ribera d'Ebre s'han invertit recursos econòmics i personals per donar suport al sector agroalimentari de manera consensuada amb el teixit empresarial de la comarca, tot atenent a la realitat del territori i contribuint a la generació d'ocupació.


Matèries: Consell comarcal ; Administració local ; Indústria alimentària ; Productes agraris ; Agricultura ; Política comarcal
Matèries:Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Àmbit:Ribera d'Ebre
Cronologia:[2015 - 2021]
Accés: https://raco.cat/index.php/MiscellaniaCERE/article/view/418607
Localització: Biblioteca de Catalunya; B. Centre de Lectura de Reus; Universitat Rovira i Virgili; Institut Ramon Muntaner; B. Artur Bladé i Desumvila (Flix); Universitat Autònoma de Barcelona; UAB: Sibhil·la


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 257
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Las Primeras patatas cultivadas en España ¿Fueron en Valls? / Pedro Catalá Roca
Català i Roca, Pere


En: Cultura. Valls. 2ª época. Año XXIII, Núm. 73 (abril 1951), p. 8-9 (Monografias vallenses


Matèries: Conreus ; Productes agraris ; Aliments ; Guerra del Francès ; Setge de Tarragona
Àmbit:Tarragona ; Valls
Cronologia:[1811]
Accés: https://xacpremsa.cultura.gencat.cat/pandora/viewer.vm?id=0000290705 [exemplar complet]
Localització: B. Pública de Tarragona


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 257
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Sobirania alimentària : de proximitat i ecològica / text: Sergi Cot ; fotos: Joan Aureli Martí
Clot, Sergi


En: Revista de Girona. Girona, núm. 329 (novembre-desembre 2021), p. 24-29 : il. (Reportatge fotogràfic


Matèries: Agricultura biològica ; Aliments ; Explotacions agràries ; Ramaderia ; Horta ; Desenvolupament sostenible ; Indústria alimentària ; Productes agraris
Matèries:Granja Mas Estrach ; Granja la Selvatana ; Cal Cigarro
Àmbit:Fornells de la Selva ; Campllong ; Salt
Cronologia:[2021]
Autors add.:Martí, Joan Aureli (Il·l.)
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/393559
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 257
seleccionar
imprimir

Bookmark and Share
Información de precios y mercados : resumen años 1971 y 1972 / Lonja Avícola-Ganadera de Bellpuig



[Bellpuig] : Ayuntamiento de Bellpuig, Junta de Fomento de Mercados : Ministerio de Agricultura, Secretaría General Técnica, [1973]
[24] p. ; 30 cm
Text mecanoscrit.



Matèries: Ramaderia ; Preus ; Productes agraris
Matèries:Llotja Avícola, Agrícola i Ramadera de Bellpuig
Àmbit:Bellpuig
Cronologia:1971 - 1972
Autors add.:Llotja Avícola, Agrícola i Ramadera de Bellpuig ; Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación. Secretaría General Técnica ; Ajuntament de Bellpuig. Junta de Fomento de Mercados
Localització: B. Central Comarcal (Tàrrega)


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 257
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Ester Gomis Fortuny, una dona del camp valenta / Xavier Solé Salvat
Solé i Salvat, Xavier


En: Lo Floc : revista del Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar. Riudoms. Any XLII, núm. 238 (octubre-desembre 2021), p. 34-37 : il. (Lo Floc verd


Matèries: Pagesia ; Pageses ; Productes agraris ; Entrevistes ; Dona ; Treball de la dona
Matèries: Gomis Fortuny, Ester
Àmbit:Vilallonga del Camp
Cronologia:[2021]
Accés: https://raco.cat/index.php/LoFloc/article/view/405087
Localització: Biblioteca de Catalunya; Institut Ramon Muntaner; UAB: Sibhil·la; B. Pública de Tarragona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 257
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Sobre patates i trumfes : algunes pistes a partir del vocabulari / Rosa Congost
Congost i Colomer, Rosa


En: Mestall : butlletí de l'Associació d'Història Rural de les Comarques Gironines. Girona. Any XX, núm. 43 (juny 2018), p. 4 -7: il. (Notes en guaret
Bibliografia.


Matèries: Conreus ; Patates ; Vocabularis ; Llengua catalana ; Aliments ; Productes agraris
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[2018]
Accés: http://www.ddgi.cat/historiarural/mestall/mestall43.pdf [exemplar complet]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat Pompeu Fabra; B. Carles Rahola (Girona); B. Octavi Viader i Margarit (Sant Feliu de Guíxols)


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 257
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
La Ánforas de aceite de la Bética y su presencia en la Cataluña romana / [ressenya de] Joaquim Tremoleda
Tremoleda i Trilla, Joaquim


En: Empúries. Barcelona, núm. 51 (1998) , p. 317-318 (Ressenyes bibliogràfiques
Notes.
Ressenya de:
. La Ánforas de aceite de la Bética y su presencia en la Cataluña romana / P. Berni Miller. Barcelona : Universitat de Barcelona, 1997 (Instrumenta, 2)


Matèries: Ressenyes ; Epoca romana ; Comerç ; Circuits comercials ; Productes agraris ; Oli d'oliva ; Amfores ; Historiografia ; Epigrafia
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[1997]
Accés: https://raco.cat/index.php/Empuries/article/view/118534
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); B. Abadia de Montserrat; Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 257
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Vedella de Girona, denominació de qualitat



En: El Balcó : Revista municipal de Bàscara, Calabuig, Orriols. Bàscara. Època III, núm. 10 (juny 2001), p. 49-53 : il. (Tema


Matèries: Productes agraris ; Bestiar boví ; Certificats de qualitat
Matèries: Prat i Pou, Josep M. (1962-....)
Àmbit:Orriols - Bàscara
Cronologia:2001
Accés: https://xacpremsa.cultura.gencat.cat/pandora/viewer.vm?id=0000428908 [exemplar complet]
Localització: B. Fages de Climent (Figueres); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 257
seleccionar
imprimir
Text complet
Bookmark and Share
Amb ingredients de la terra
Castells i Urgellès, Alfred


En: 08800 la revista de VNG. Vilanova i la Geltrú, núm. 29 (març 2000), p. 24, 37


Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Productes agraris
Àmbit:Vilanova i la Geltrú
Cronologia:[2000]
Accés: https://trencadis.diba.cat/single_search/generateAladiViewerContent/Fragment/b18171229
Localització: B. Joan Oliva (Vilanova i la Geltrú); B. Armand Cardona Torrandell (Vilanova i la Geltrú)


Enllaç permanent a aquest registre



pàgina 1 de 13
anar a la pàgina                         

Base de dades  fons : Formulari avançat

   
Cercar:
en el camp:
 
1     
2   
3